Blauets de Lluc i la Capella Mallorquina canten demà el Concert Solidari de Nadal de la Fundació SA NOSTRA

  • La recaptació íntegra del concert serà per a l’associació ‘Gaspar Hauser’
  • Demà dijous, 21 de desembre, 20.00h
  • Església de Santa Eulàlia de Palma

 

Ens complau informar-vos que, un any més, l’església de Santa Eulàlia de Palma acollirà les veus del cor dels Blauets de Lluc i de la Capella Mallorquina, que es fondran el proper dijous, 21 de desembre, a les 20.00h, en un concert memorable per celebrar les primeres campanades de les festes nadalenques. El tradicional concert que organitza per Nadal la Fundació SA NOSTRA, Caixa de Balears, amb la col·laboració de BMN-SA NOSTRA, tendrà de bell nou una finalitat solidària. La recaptació íntegra es destinarà a ajudar a la intensa tasca que desenvolupa l’Associació de Pares de Nins Autistes de Balears ‘GASPAR HAUSER’.

El 1978 era fundat a Palma un col·legi d’Educació especial per a persones amb síndrome d’autisme, malaltia psicològica caracteritzada pel deteriorament en la relació social, els interessos i els problemes de comunicació. El nom de tal anomalia, ‘autisme’, és degut a l’aïllament del subjecte, que viu sobre tot dins un món interior. De llavors ençà, el grup de joves necessitats de tutela, suport i educació especial ha anat creixent i, avui, l’APNAB Gaspar Hauser ofereix servei a més de 550 nins i joves, i a les consegüents famílies.

La directora gerent de l’APNAB, des dels seus inicis, Maribel Morueco comenta que ‘la recaptació ens anirà molt bé, perquè els nostres Programes d’Oci i de Temps Lliure, que tenen tan bona acceptació, a hores d’ara no reben cap tipus de subvenció o ajut’.

Entrada donatiu i Fila 0

Les entrades-donatiu per al concert, a un preu de 10 euros, estan disponibles al Centre de Cultura SA NOSTRA de Palma, al carrer de la Concepció, 12.

Els concerts que organitzen la Fundació SA NOSTRA Caixa de Balears són un exercici de solidaritat i cultura. Tots els ingressos recaptats amb la venda d’entrades per als diferents concerts i esdeveniments, es destinen a entitats dedicades a les urgències socials.

Per a qui vulgui col·laborar amb aquesta associació social ‘GASPAR HAUSER’ també s’ha establert una fila 0 on es poder fer els donatius.

Núm. Compte: 0487 2100 92 2000013443

Altrament, en el Centre de Cultura SA NOSTRA, i a l’entrada del concert a l’església de Santa Eulàlia, es podran adquirir materials solidaris fetes per les persones que acull ‘Gaspar Hauser’.

Segons explica Maribel Morueco ‘A les Illes s’ha avançat molt pel que fa a Lleis i a concertació de serveis socials, que garanteixen la gratuïtat en l’atenció als usuaris i les famílies. Però convé aconseguir estabilitat per a les entitats, suports per a les persones i polítiques de qualitat per a les famílies’.

Blauets de lluc

La trajectòria musical de l’Escolania dels Blauets de Lluc és coneguda per tot Mallorca i més enllà de l’illa. Els enregistraments que ha produït superen la vintena: testimoni viu de l’extens repertori que s’ha anat forjant al llarg dels anys (es tracta d’una de les institucions més antigues d’Europa) i del treball dels diversos directors del cor. Els Blauets estaran dirigits per Ricard Terradas.

Les seves arrels són al s. XIII, però fou en el s. XVI quan s’organitzava una Escolania de sis infants que havia de cantar a la Mare de Déu en nom de tot Mallorca, com es feia a Montserrat. Actualment són una quarantena de nins i nines que estudien al santuari, en règim intern o extern.

Són famoses les seves intervencions especials durant la Setmana Santa o per les matines de Nadal, on un dels blauets interpreta el famós Cant de la Sibil·la, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, i que profetitza la fi del món.

Capella Mallorquina

La prestigiosa coral mallorquina fou fundada per Bernat Julià el 1966 i està dirigida per José María Moreno. Integrada per una plantilla que oscil·la entre els 40 i els 70 integrants, el seu nombre d’actuacions s’aproxima al miler i posseeix un repertori de més de 800 obres.

Ha actuat en les més importants capitals del món i la crítica especialitzada nacional i internacional, així com els compositors, músics i directors han lloat sempre l’alt nivell vocal de la formació: en la seva actuació a Nova York va ser considerada pel New York Times com ‘un grup vocal a l’altura dels millors d’Europa’.

La Capella Mallorquina ha estat l’estímul per a la creació de corals que han anat sorgint al llarg d’aquests últims 50 anys a Mallorca. La Capella, patrocinada a hores d’ara per la Fundació Barceló, ha estat considerada sempre no tan sols la primera entitat modèlica en tots els aspectes, sinó també la veterana impulsora del moviment coral de les Balears.

 

Cartell

 

 

También te podría gustar...

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *